Kom meer te weten

over Irma

Hoi, mijn naam is Irma Oost en ik geef met veel plezier yoga aan kinderen en volwassenen. Vanuit een nieuwsgierigheid in spiritualiteit en onderzoek naar mijn eigen bewustzijn gebruik ik yoga als instrument om een ingang te creeren voor ontspanning en plezier in je leven. Want vanuit ontspanning komt er een natuurlijke plezier en vreugde naar boven. Uiteraard heb ik daar zelf de nodige portie in tegen slag ontvangen, maar er is niets mooiers voor mij om tot inzichten te komen van jezelf na de tegenslag uiteraard met het doorleven van verdriet en alle bij behoorden emoties, die vast gaan zitten in je lijf en door daar aandacht en bewustzijn aan te schenken en te leren los te laten. En ze komen altijd op het juiste moment. Er is zoveel wat er niet gegeven en geleerd word in de huidige scholing en maatschappij en dat is dat je altijd eerst goed voor jezelf leert zorgen en dan pas voor een ander, partner/kinderen. Ik kan nu zeggen, had ik dat vroeger maar op school geleerd. En dat is mij voor voldoende om aandacht te blijven schenken aan het pad van bewustzijn zodat we onze kinderen kunnen voorleven wat we vergeten zijn. We zijn vergeten dat plezier en vreugde onze basiswaarden voor leven zijn.
 
Wat mij opviel tijdens het werken met kinderen maar ook bij mijn eigen dochters is dat zij veel prikkels te verwerken hebben. Daarnaast ligt de nadruk in de huidige samenleving vooral op het denken en presteren. Dit alles kan stress en vermoeidheid veroorzaken en kinderen kunnen zich hierdoor onveilig en onzeker worden. Terwijl een kind moet kind kunnen zijn en zoveel mogelijk onbevangen in het leven staan. Dit is essentieel voor de rest van hun leven. Om tot ontspanning te komen is het belangrijk tot de deugden te zoals, vertrouwen, veiligheid, eerlijkheid vandaar uit komt de ontwikkeling van een kind tot stand.
 
Met mijn yogalessen wil ik kinderen en volwassene de ruimte, de liefde en handvatten geven die zij nodig hebben. Daarmee wil ik bijdragen aan het opgroeien van ontspannen, zelfbewuste, evenwichtige mensen die liefdevol met zichzelf en hun leefomgeving omgaan.

Ik heb de erkende opleiding Docent Kinderyoga gevolgd bij Jip & Jan Academie in Almere en daarnaast heb ik bij Arterre, Nijmegen de opleiding Meditatie en Mindfulness met kinderen en de training Mindfulteens gevolgd. Vanaf 5 september 2019 start Little Spirit Yoga weer met de yogalessen.

Yoga is ontstaan in India en betekent 'verbinden'. Het staat voor het in balans brengen van lichaam en geest, dus eigenlijk in verbinding komen met jezelf!