Kom meer te weten

over tieneryoga


Voor tieners verandert er veel: je lijf, een nieuwe school en klasgenoten met alles wat daarbij hoort. Je kunt soms het gevoel hebben dat er constant veel van je wordt verwacht en dat je maar moet presteren: thuis, bij vrienden, op school en op de sportclub. Yoga leert je weer je balans te vinden fysiek, mentaal en emotioneel ........gewoon in jezelf!

Wil je leren hoe je zelf tot rust kunt komen, even jezelf helemaal opladen? Yoga kan hierbij helpen. 
Yoga is geen wedstrijd, maar je doet het voor jezelf. Je lijf wordt er sterk en soepel van en tegelijkertijd leer jij je beter te concentreren en je hoofd leeg te maken, te ontspannen. Daar krijg je nieuwe energie van. Lessen met oefeningen die je ook gemakkelijk thuis of op school kan toepassen. Laat alles om je heen van je afglijden: je mag een uur lang helemaal jezelf zijn; een heerlijk rustmoment in de week. Ontdek jouw eigen kracht!

Een tieneryogales is opgebouwd rondom een thema, passend bij de leeftijd van tieners. Denk aan: zelfvertrouwen, moed, concentratie, chakra’s, loslaten, seizoenen, natuur e.d.. De lessen zijn minder speels als bij de kinderyoga, de nadruk ligt meer op de uitvoering en achtergrond van de houdingen. Die doe je alleen, maar soms ook samen. Vaak een serie op muziek, zodat er een echte flow ontstaat. Verder komen er ademhalingsoefeningen, mindfullness, massage en ontspanning aan bod. Erg afwisselend dus, vooral praktisch toegepast: de oefeningen uit de les zijn gemakkelijk thuis of op school toepasbaar. Je hebt er dus direct iets aan.

Ben jij tussen de 14 en 16 jaar en wil je sterk en in balans in het leven staan? Werken aan je zelfvertrouwen en in een gezellige groep tieners wekelijks actief én ontspannend bezig zijn? Dan is tieneryoga bij Little Spirit Yoga iets voor jou.


Yoga is ontstaan in India en betekent 'verbinden'. Het staat voor het in balans brengen van lichaam en geest, dus eigenlijk in verbinding komen met jezelf!