Kom meer te weten

over yinyoga


Yinyoga is een rustige vorm van yoga stijl en is geschikt voor iedereen. Maakt niet uit welk lichaam je hebt. We zijn allemaal anders en daarom kijken we samen naar jouw unieke lichaam en leer je je eigen Yinhouding op een veilige manier aannemen om zo je lichaam te kunnen stimuleren naar overgave. Bij stress en of burn-out klachten is dit een uitermate geschikte vorm van yoga.

Yinyoga kan je helpen om beter om te gaan met hectiek van alle dag en weer in contact te komen met jou lichaam. Met yinyoga maak je kennis met de kracht van stilte, even in de zijn-modus in plaats van de doe-modus, loslaten en naar binnen kijken. Je leert de grenzen van je lichaam weer te (kunnen) voelen. Yinyoga is langzaam, statisch, zacht en met focus op overgave en loslaten.

Yinyoga is gericht op het bindweefsel waarbij je zo min mogelijk spierspanning gebruikt. Je blijft zo ontspannen mogelijk 2 tot 5 minuten in de houding, hierdoor kun je het bindweefsel aanspreken. Omdat je langer in de houdingen blijft, kun je loslaten en je ontspannen overgeven aan de zwaartekracht. Je gebruikt hierbij je natuurlijke rustige ademhaling. Je blijft statisch in de houdingen en beweegt je langzaam tussen de houdingen door op een Yin manier.

Een yogales kun je zien als een kleine reis naar binnen toe, daarmee ontmoet je de stilte en maak je even contact met je zelf, ondersteunt door je eigen ademhaling. Bij Yinyoga gaat het niet om hoe mooi de houding er uit ziet van de buitenkant maar neem je waar in je lichaam.

Yinyoga is all about traveling inside and listen to the silence,
be soft and kind for yourself, with attention to the breath.